Байерн завърши наравно 1:1 при гостуването си на Наполи в мач от Шампионската лига. Отборът на Юп Хайнкес имаше превъзходство през по-голямата част на срещата, но не успя да се възползва от това.

Баварците поведоха още с „гол от съблекалните”, пропуснаха и други изгодни положения. В края на първата част Холгер Бадщубер си вкара автогол, с което серията „суха мрежа” приключи.

В 47-ата минута Марио Гомес изпусна дузпа, а с това и шанса от юбилейна победа номер 200 в турнира на шампионите.

След 11 победи в 12 мача и без гол във вратата си във всичките тези срещи, Байерн излезе с високо самочувствие и най-добрия си състав. Само Робен отсъстваше, но неговата липса прави все по-малко впечатление.

И още във 2-ата минута германците поведоха в резултата. Пас отдясно на Боатенг намери Тони Кроос, който бе оставен непокрит от защитата и с майсторски удар вкара първия гол в срещата – 0:1.

Домакините изглеждаха шокирани, не успяха да организират никаква игра. А Байерн бяха пълни господари на терена. В 10-ата минута Кроос получи отличен пас от Швайнщайгер, но не успя да спре топката в голова позиция отляво.

След още десет минути Гомес бе оставен да шутира от дъгата пред наказателното поле, но силният удар излезе на метър в аут. Впоследствие баварците изпълниха и два преки свободни удари, но не застрашиха вратаря.

На два пъти в тези минути италианците пък недоволстваха от съдията. Първо той подмина удар на Швайнщайгер с лакът в едно единоборство, а в 26-ата минута не отсъди дузпа, когато топката се удари в ръката на ван Буйтен.

Така или иначе Байерн доминираше. В 33-ата минута Боатенг бе близо до втори гол, но де Санктис блестящо спаси, а Гомес бе блокиран навреме, за да не направи добавка.

С оглед развитието на терена изравнителният гол падна от нищото – силна атака на Маджо по дясното крило накара Филип Лам да изглежда бавен и немощен. Маджо стреля успоредно на голлинията, а Бадщубер закачи топката с крак, пращайки я в собствената си врата – автогол и 1:1 в 39-ата минута.

С това серията на Мануел Нойер и Байерн от 1147 минути без допуснат гол завърши.

До почивката Наполи живна, организира няколко атаки все в зоната на Лам. До гол не се стигна, но стадионът бушуваше във френетично очакване на нови подвизи. В добавеното време съдията от Португалия не отсъди чист фаул за спъване на Швайнщайгер на линията на наказателното поле и показа, че бърка и в двете посоки.

Втората част започна вихрено – пак във втората минута силен удар на Гомес се удари в лакътя на Канаваро и съдията даде дузпа. Самият Гомес застана зад топката и стреля в левия ъгъл на вратаря. Де Санктис обаче спаси не особено прецизно битата дузпа – няма гол.

Байерн отново бе водещия играта отбор. Наполи имаше голям късмет в 54-ата минута когато след едно меле в наказателното поле Томас Мюлер засече топката към вратата, но тя премина малко встрани от нея.

След това нивото на играта поспадна, чак след 70-ата минута баварците отново натиснаха. Макар да владееха топката в 55% от времето обаче, те не създадоха чисто положение и срещата завърши наравно.

Байерн остава водач в групата в Шампионската лига със 7 точки, следван от Наполи с 5 и Манчестър Сити с 4 точки, докато Виляреал е последен с нулев актив.

Наполи – Байерн 1:1

0:1 Кроос (2)

1:1 Бадщубер (39-автогол)

Наполи: Де Санктис, Кампаняро, Канаваро, Ароника, Маджо, Инлер (89-Сантана), Гаргано, Зунига, Хамсик (90+2 Маскара), Лавеци, Кавани (81-Дземали)

Байерн: Нойер, Боатенг, ван Буйтен, Бадщубер, Лам, Тимошчук, Швайнщайгер, Мюлер, Кроос, Рибери (90-Алаба), Гомес (90+4 Луис Густаво)