Манчестър Юнайтед е насочил вниманието си към Рубен Аморим, мениджъра на Спортинг Лисабон, като фаворит за нов мениджър след уволнението на Ерик тен Хаг.

Тен Хаг бе отстранен след разочароващото поражение от Уест Хем, което остави клуба на 14-о място във Висшата лига. Временно поста е поет от Рууд ван Нистелрой, но Юнайтед активно търси дългосрочно решение и е готов да заплати освобождаващата клауза на Аморим в размер на 8,3 милиона паунда, съобщава авторитетният сайт The Athletic, цитиран от „Тема Спорт“. Информацията се потвърждава и от Фабрицио Романо, който рядко бърка при подобен тип новини.

Рубен Аморим направи впечатляващо начало на сезона със Спортинг, който оглавява класирането в португалската Примейра лига и се представя силно в Шампионската лига. На скорошна пресконференция той изрази уважение към Спортинг и заяви, че е горд да бъде треньор на клуба, избягвайки да коментира бъдещето си.

В същото време Аморим е свързван и с Манчестър Сити, особено след като се очаква Уго Виана, спортен директор на Спортинг, да заеме подобна роля в Сити, когато Чики Бегиристайн напусне.