Ордан Хендерсън беше призован да направи емоционално завръщане в Съндърланд. Роденият в Уърсайд Хендерсън напусна родния си клуб на 20, за да се присъедини към Ливърпул в изпълнената си с трофеи кариера. 34-годишният победител в Шампионската лига и Висшата лига наскоро бе свързан със завръщане в Североизтока.

Капитанът на Съндърланд Дан Нийл е гледал Хендерсън от трибуните като младеж и би се радвал да види своя герой отново на "Stadium of Light", тъй като "черните котки" се стремят да сложат край на седемгодишното изгнание извън Висшата лига.

22-годишният полузащитник настоява, че "вратата винаги е отворена за завръщане на Хендерсън".

„Джордан е човек, с когото бих искал да играя заедно, той е първокласен играч, който е спечелил всичко в една страхотна кариера, така че е добре дошъл да се върне, ако иска. Той вдъхнови нас, местните момчета, да продължим да се стремим да му подражаваме. Свързах се с него преди няколко години и се срещнахме на кафе. Той ми даде някои добри съвети, които съм запазил присърце. Може да е малко нервно да бъда капитан, виждайки го до себе си, но това е нещо, което с радост бих направил."