Саудитска Арабия обяви новия си селекционер, който ще замени Роберто Манчини, след катп договорът на италианеца бе прекратен в средата на седмицата. Манчини, който беше назначен през август 2023 г., напусна поста след само 14 месеца начело. Обезщетението на Манчини е между 20 и 25 милиона евро. Той ръководи азиатския отбор в 20 мача, от които спечели осем, завърши наравно седем и загуби пет.

Сега Саудитска Арабия преназначи Ерве Ренар, който бе начело на отбора между 2019 и 2023 г. По време на предишния си период Ренард изведе Саудитска Арабия до запомняща се победа срещу бъдещия шампион Аржентина в груповите фази на Световното първенство през 2022 г. След Световното, Ренар пое отбора на Франция за жени. Преди това той спечели Купата на африканските нации със Замбия през 2012 г. и Кот д'Ивоар през 2015 г.

Ренар сега ще има за задача да промени формата на Саудитска Арабия, като отбора се движи трети в група C на третия кръг от квалификациите в Азия за Световното първенство през 2026 г. Първите два отбора в групата се класират автоматично за Световното, а отборите на трето и четвърто място продължават към четвъртия кръг на квалификационния процес. Саудитска Арабия е с равни точки с втория Австралия след една победа, две равенства и едно поражение в началните си четири мача.