Жозе Моуриньо очаква да получи четвърти златен медал от Висшата лига, ако Манчестър Сити бъде наказан с отнемане на точки и трофеи по разследването на Висшата лига за редица финансови и административни нарушения. Това заяви шеговито португалският треньор, който е водил Челси, Манчестър Юнайтед и Тотнъм в английското първенство по футбол.

Моуриньо, който има три титли с Челси, изведе Юнайтед до второ място през сезон 2017/2018 при 19 точки пасив срещу шампиона Манчестър Сити.

"Тогава спечелихме Лига Европа и завършихме втори във Висшата лига. Мисля си, че все още имаме шанс да спечелим и втория трофей, защото може да накажат Сити с точки. Ще трябва да ми дадат медала и да ми изплатят бонусите по договора", заяви настоящият треньор на Фенербахче преди мач от Лига Европа срещу Юнайтед, цитиран от Ройтерс.

Моуриньо бе първият треньор на "червените дяволи" от Алекс Фъргюсън насам, който изведе отбора толкова близо до шампионската титла. Той обаче бе уволнен няколко месеца по-късно, през декември, след като направи незадоволителна серия от резултати.

Фъргюсън е най-успешният мениджър в историята на Манчестър Юнайтед, но се раздели с ролята си на глобален посланик на клуба. Това бе решение на новите миноритарни собственици от INEOS, които прекратиха договора на 82-годишния шотландец. Моуриньо е категоричен, че на Фъргюсън не му трябва нито тази позиция, нито парите.

"Ролята на посланик… Нямам ясна идея каква е ситуацията и не мисля, че има значение какво е станало. Сър Алекс разполага с нещо далеч по-важно - с любовта и уважението на всеки фен на Юнайтед на този свят. Това е по-важно от няколко паунда, от които той дори не се нуждае", каза Моуриньо.