Отборът от Саудитска Арабия Ал-Хилал победи шампиона Ал-Аин в драматичен мач с 5:4 в азиатската Шампионска лига, като хеттрик на Салем Ал-Давсари засенчи връщането в игра на бразилската звезда Неймар, предаде Ройтерс.

Неймар, който бе извън терените от миналия октомври заради скъсани кръстни връзки, се появи в игра като резерви в 77-ата минута. Неймар бе извън терените цели 369 дни, в които лекуваше тежка травма на коляното. Той бе бурно аплодиран от феновете на стадиона, сред които бяха и неговото семейство.

Успехът остави тима на Ал-Хилал в челото с 9 точки от 3 кръга, като отборът е със същия актив като Ал-Ахли от Саудитска Арабия, който се наложи над катарския Ал-Раян с 2:1.

Катарският Ал-Сад постигна втора победа в кампанията нас иранския Песпелолис с гол на Матеус Урибе през първото полувреме.

Иракският Ал-Шорта завърши при нулево реми в Пахтакор от Узбекистан.

Ал-Давсари вкара хеттрик за Ал-Хилал, като същото направи и Софиан Рахими в мача с девет гола. "Имаше много голове, много положения, а ние успяхме да спечелим, въпреки че играхме с човек по-малко в края. Това бе голям успех", каза нападателят на Ал-Хилал Александър Митрович. В последните 15 минути треньорът Жорже Жезуш пусна на терена Неймар за първи път от година насам.