Милан постигна изключително измъчена и инфарктна победа с 1:0 срещу Удинезе в среща от 8-ия кръг на Серия А. Двубоят на „Сан Сиро“ предложи уникална драма в края, след като бившият   футболист на Лудогорец Кристиан Кабаселе заби гол във вратата на домакините, но ВАР отмени попадението му в 5-ата минута на добавеното време.

Така „росонерите“ се докопаха до победата след гол на Самуел Чуквуезе, реализиран още в 13-ата минута. Грандът от Милано игра повече от час с човек по-малко заради директен червен картон на Тижани Райндерс, който бе изгонен от игра в 29-ата минута.

Двубоят ще се запомни с доста дискусионното съдийство на рефера Даниеле Кифи и отсъжданията на ВАР. Изгонването на Райндерс от Милан бе доста спорно, а до отмяна на попадението за фриуланите в края се стигна заради милиметрова засада.

Успехът изкачи Милан на 3-ото място с актив от 14 точки. Удинезе е само с пункт по-малко, но заема 6-ата позиция.

Двубоят на „Сан Сиро“ започна двуостро. И двата тима създадоха опасности пред съперниковите врати.

Малко преди да измине четвърт час Милан успя да отбележи. Окафор почна атака, минала през Кристиан Пулишич и Самуел Чуквуезе. Именно нигериецът направи резултата 1:0 с удар по тревата.

Пет минути по-късно Майк Менян запази вратата си суха след изстрел на Кингсли Ехизибуе. Алваро Мората бързо отговори с удар с глава, но спасен от Окойе.

Точно след половин час игра дойде и най-спорната ситуация в мача. Тогава Ловрич падна точно пред наказателното поле на домакините при съприкосновение с Тиджани Райндерс. Това беше достатъчно за Даниеле Кифи да изгони нидерландеца от игра, а проверката с ВАР потвърди неговото решение.

До края на полувремето Милан успя да съхрани аванса си.

В началото на втората част Ехизибуе стреля с глава, но го направи неточно. В 57-ата минута настана суматоха в наказателното поле на Милан, като Менян изби топката от главата на Лоренцо Лука. Последва проверка с ВАР за възможна дузпа, но такава не бе отсъдена.

В 72-рата минута влезлият от пейката Юрген Екеленкамп отправи шут, при който топката мина над вратата на миланския колос.

Три минути по-късно Окойе спаси удар на Пулишич, след което резервата Тами Ейбрахам се спъна при опита си за добавка, падна и нарани дясното си рамо. Така нападателят беше заменен едва няколко минути след появата си на терена.

„Черно-белите“ пратиха топката във вратата на Менян чрез Кристиан Кабаселе, но този път ВАР бе на страната на Милан и отмени гола.

Така „росонерите“ удържаха скъпоценната победа до 102-ата минута, колкото продължи този дискусионен двубой.

Милан - Удинезе 1:0

Голмайстори: 1:0 Чуквуезе (13')

Милан: Менян, Емерсон, Тиау, Павлович, Терачано, Фофана, Райндерс, Пулишич, Мората, Чуквуезе, Окафор

Удинезе: Окойе, Кабаселе, Бийол, Туре, Ехизибуе, Ловрич, Карлстрьом, Сарага, Земура, Браво, Лука