Беларус и Люксембург завършиха 1:1 в мач от група 3 на Лига на нациите, в която е и съставът на България.

Равенството е второ поредно за Люксембург след нулевото реми при гостуването на България в Пловдив преди три дни.

Двубоят се игра в Унгария и символичните домакини от Беларус повече могат да съжаляват за изпуснатата победа, след като още в 11-а минута Валери Громко не успя да вкара дузпа. В 54-а минута Сергей Политевич даде аванс на Беларус, но в 78-а минута Жерсон Родригес изравни от бялата точка.

В другата среща от групата на Лига С България загуби тежко от Северна Ирландия с 0:5, но запази шансове за едно от първите две места в тази група. Северна Ирландия е начело със 7 точки, една повече от Беларус и две пред България. Люксембург е на последно място с 2 точки. 

Отборът на Румъния постигна четвърта поредна победа в група 2 на Лига С след успех с 2:1 при гостуването на Литва. Румънците бяха догонващи в резултата след попадение на Армандас Кучис от дузпа в 7-а минута, но с попадения на Разван Марин от дузпа в 18-а минута и на Денис Драгуш успяха да обърнат развоя на мача и записаха ценни три точки, с които се утвърдиха на първото място в групата.

Косово спечели убедително с 3:0 срещу Кипър и с 9 точки е на второ място в тази група. Защитникът на ЦСКА Лумбард Делова игра цял мач за Косово.

Головете за успеха отбелязаха Амир Рахмани, Илир Красники и Ечир Сахити.