Шотландия измъкна 0:0 от Португалия в мач от Лига А на Лигата на Нациите. Гайдарите нямат победа вече повече от година, но взеха смела точка от Кристиано Роналдо и компания, като не позволиха на хората на Роберто Мартинес да вкарат гол. Полша също завърши наравно в другия мач и така все още никой не се е класирал за елиминациите в турнира.

Мачът бе своеобразна битка между вратаря на Хартс Креъг Гордън и Кристиано Роналдо. Стражът на Шотландците, който е на 41 г. и бе единственият по-възрастен от Роналдо на терена, спаси всичко, което му хвърлиха съперниците. За Роналдо мачът на "Хемпдън Парк" беше старт №200 за Португалия, но не стигна до гол №134. 39-годишната звезда опита късмета си с акробатичен ножичен удар и пропусна два големи шанса през второто полувреме, но всичко беше безрезултатно за CR7.

Така Потугалия продължава да няма победа на гости в Шотлатдия в състезателен мач - 3 равенства и 2 загуби. Единствените две победи на Португалия там са в контроли.

Другият мач в групата между Полша и Хърватия беше много по-зрелищен. След ранен гол на Пьотр Желински Хърватия обърна напълно мача. След изравнителния гол на Борна Соса, красиво воле , Петър Сучич и Мартин Батурина също вкараха за кратко време за 1:3. Но поляците наваксаха с попадения на Залевски и Шимански за крайното 3:3.

Така Портгугалия има 10 точки, Хърватия - 7, а Полша - 4. На Роналдо и компания им стига една точка от последните 2 мача, за да се класира напред.