Франция победи с 2:1 Белгия в мач от Лига 1 на Лигата на нациите, игран на стадион "Крал Болдуин" в Брюксел.

Срещата беше зрелищна и предложи почти всичко, което може да се види във футбола.

Домакините започнаха по-добре и Брадли Баркола пропиля обещаващ шанс в 17-ата минута, после Майк Менян спаси удар на Леандро Тросар.

В 20-ата минута Люис Опенда беше спънат в наказателното поле и след намесата на ВАР, Белгия получи дузпа. Зад топката застана Юри Тилеманс, който стреля на милиметри над напречната греда - пропуск!

После и двата отбора имаха добри шансове за голове, от които не се възползваха. В 34-ата минута Ваут Фаес игра с ръка в наказателното поле и Франция получи дузпа! Зад топката застана Рандал Коло Муани, който с неспасяемо изпълнение в левия ъгъл откри резултата - 1:0!

В добавеното време "Червените дяволи" изравниха. Тимоти Кастан постави топката на главата на Опенда, който имаше лесната задача да вкара за 1:1! Първоначално беше отсъдена засада, но впоследствие ВАР призна попадението.

В 52-ата минута хубаво изпълнение на Усман Дембеле не попадна в целта, след час игра гол на Мапи Коне беше отменен за игра с ръка.

120 секунди по-късно "Петлите" отново поведоха. Люка Дин качи топката на главата на Коло Муани, който не сгреши отблизо за 2:1!

Белгия натисна в опит отново да изравни, а в 76-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена. Орелиен Чуамени получи втори жълт картон за грубо нарушение и напусна терена. От последвалия фаул Майк Менян спаси силното изпълнеие на Тросар.

До края Франция удържа преднината си и спечели мача. В класирането Италия е лидер с 10 точки, французите има 9 т. Белгия е с 4 пункта, на дъното с нулев актив е Израел.

В следващия кръг Франция приема Израел, Италия гостува на Белгия.

Белгия - Франция 1:2

Голмайстори: 0:1 Коло Муани (35-д), 1:1 Опенда (45+3), 1:2 Коло Муани (62)

Снимка: БГНЕС