Полицията в Стокхолм е започнала разследване заради жалба на млада жена за изнасилване в хотел, в който по същото време е бил и звездата на Реал Мадрид и Франция Килиан Мбапе заедно с група негови приятели, съобщава вестник "Афтонбладет".

Мбапе е почивал в хотела в центъра на шведската столица заедно със свои близки приятели, сред които е и защитникът Норди Мюкиеле, който в момента играе под наем от Пари Сен Жермен в Байер Леверкузен.

Не може да се направи за момент никаква връзка между присъствието на футболистите и евентуалното изнасилване, което според младата жена е станало в четвъртък вечерта. Прокурорът по разследването не е пожелал да направи никакъв коментар по случая, който е на първа страница на всички шведски медии и сайтове.

Килиан Мбапе не бе извикан в националния отбор на Франция за мачовете от този кръг на Лигата на нациите. Станаха известни негови снимки в нощния клуб V в центъра на Стокхолм по същото време, по което "петлите" играха с Израел в Будапеща и се наложиха с 4:1. Нападателят бе критикуван и за това, че е помолил да не играе за Франция, а в същото време бе титуляр за Реал Мадрид. Очаква се той да започне в стартовия състав на отбора от Мадрид и при гостуването на Селта Виго тази събота.