Португалският национален отбор има повече дълбочина и е по-добре подготвен от състава, който игра на европейското първенство в Германия това лято, заяви селекционерът Роберто Мартинес след победата с 3:1 срещу Полша в гостуване от група А1 на футболната Лига на нациите. 

Португалия приключи участието си на еврофиналите с отпадане с дузпи срещу Франция на четвъртфиналите. 

"В момента разполагаме с по-широка група от футболисти и повече конкуренция. Отборът расте и е по-добре подготвен от състава, който бе на европейското първенство", заяви Мартинес за RTP3, цитиран от агенция Ройтерс. 

"Фокусирани сме изцяло върху световните финали. Доволен съм от отношението на играчите към работния процес. Те показаха характер в негостоприемна среда и за мен това е много важно. Не ми харесва, когато получаваме голове, но няма как да се оплача от представянето ни. Днес (в събота - б.пр.) имахме дебютанти и нови играчи, които влязоха в отбора по естествен начин". 

Португалия е начело на група А1 с девет точки и три повече от Хърватия, въпреки че Мартинес използва по-рядко голямата си звезда Кристиано Роналдо. Срещу Полша той заложи на нападателя като титуляр, но го изкара от игра в 63-та минута. 

"Трябва да менажираме игровото време на всеки футболист, не само неговото, защото имаме два мача за 72 часа. Диого Жота се включи много добре. Планът ни бе да използваме и момчетата на пейката, така че Кристиано и останалите да се чувстват добре след мача", каза още Мартинес. 

За португалците дебютираха Ренато Вейга и Самуел Коща. Първият игра като централен защитник редом до Рубен Диаш, докато халфът на Майорка, изненадал местните медии с повиквателната си, влезе в добавеното време на мястото на Силва. 

"Ренато Вейга е зрял и агресивен играч. Мисля, че неговото партньорство с Рубен Диаш даде добър резултат. Играхме срещу отбор, разполагащ с един от най-добрите нападатели в съвременния футбол (Роберт Левандовски), така че бе важно това да се случи", продължи испанският треньор. 

"Доволен съм от Саму, Франсиско Тринкао и останалите нови футболисти. Справиха се добре. Те показаха, че могат да бъдат част от отбора".