Националният селекционер Луис де ла Фуенте е доволен от играта на Испания и победата с 1:0 срещу Дания, но очаква повече от европейските шампиони, въпреки безбройните контузии в лагера им. С успеха срещу датчаните, играчите на Де ла Фуенте излязоха начело на потока си в Лигата на нациите и направиха важна крачка към елиминациите. 

"Доволни сме от победата и начина, по който приложихме на терена стратегията ни за мача. Всички осъзнавахме ясно колко голям тест е това за нас. Хареса ми как играха нашите футболисти. Те имат опит и показаха потенциала си при тази победа, особено през второто полувреме", заяви испанският селекционер, цитиран от uefa.com. 

Европейските шампиони бяха без по-голямата част от състава си, спечелил с 2:1 срещу Англия във финала в Германия през лятото. Те обаче се наложиха с гол на Мартин Субименди, който бе точен в 79-ата минута на срещата. 

"Мартин е като съкровище за нас и винаги е бил. Сигурно заради този гол хората ще започнат да му обръщат повече внимание, но истината е такава, че неговата игра винаги е била отлична. Той е като компютър и за нас е привилегия, че разполагаме с него в месеците, в които Родри отсъства", продължи селекционерът на Испания. 

"Аз съм взискателен човек. Победата е едно на ръка, но има и други важни неща. Трябваше да покажем по-добра игра преди мача със Сърбия. На мен лично ми се иска да виждам повече интензивност, темпо и пасове". 

Испания е начело на група А4 със седем точки, една повече от Дания и три повече от Сърбия. Швейцария е на последното място без точки. 

"Видяхте защо датчаните бяха първи в групата преди този мач. Наистина сме доволни от трите точки, защото срещу такива компактни отбори с петима защитници се играе много трудно. Създадохме няколко отлични положения и най-важното е, че излизаме от този мач спокойни", заяви халфът Микел Мерино.