Националният селекционер Роналд Куман няма да вика заместник на Върджил ван Дайк след червения картон на капитана на Нидерландия при равенството 1:1 срещу Унгария в мач от Лигата на нациите, съобщава агенция Ройтерс. Следващият двубой на "лалетата" е срещу Германия в понеделник. 

Ван Дайк получи два жълти картона за три минути през второто полувреме. Първият от тях бе за спор със съдиите след подминато нарушение срещу Дониел Мален. 

"Много се ядосах. Не разбирам какво се случи. Нали според новите правила капитанът има право да протестира пред съдиите? Нарушението срещу Мален си беше за червен картон, тъй като техният играч нямаше никакво намерение да играе с топката. След това Върджил сам си изкара втория картон. И той знае, че не трябваше да го прави", каза Куман за NOS, цитиран от Ройтерс. 

Селекционерът на Нидерландия добави, че няма намерение да вика заместник на Ван Дайк за мача с отбора на Германия, който води в група А3 със седем точки и две повече от "лалетата". Куман заяви, че е доволен от точката в Будапеща, която дава възможност на отбора му да оглави потока при победа в следващия мач. 

"Не се предадохме. Излязохме да се надиграваме с тях и стигнахме до равенство. Унгарците имаха положения, но защитата ни се справи с тях. Тръгваме си с добри чувства", добави Куман.