Аржентина стигна само до 1:1 при гостуването си на Венецуела в Матурин в мач от световните квалификации в Южна Америка. Това бе и завръщането на 37-годишния капитан на аржентинците Лионел Меси, който получи контузия във финала на Копа Америка в средата на месец юли.

Меси игра на обичайното си ниво, като даде асистенция на Отаменди, който откри резултата в 13-ата минута на мача. Венецуела изравни след почивката с попадение на Саломон Рондон с глава, който стреля покрай вратаря Херонимо Рули, заменил наказания титуляр Емилиано Мартинес. Аржентина остава лидер в класирането, като ще играе срещу Боливия във вторник, докато тимът на Венецуела е на шесто място с 11 точки и ще срещне Парагвай в следващия кръг.

Отборите на Еквадор и Парагвай направиха нулево равенство в третия мач от вечерта. Така Еквадор остава на пето място в класирането, изпреварен от Бразилия, с 12 точки. Парагвай е извън първите шест, които се класират директно за Световната купа, като в момента е на осма позиция с 10 точки.

Снимка: БГНЕС