Нови осем мача от Лигата на нациите ще се играят днес. В един най-интересните от тях Унгария посреща Нидерландия от 21,45 часа българско време.

Унгария показа сериозен напредък в последните години. Сега обаче определено има спад в представянето на отбора, което се видя и на изминалото Европейско първенство. В двата си мача от Лигата на нациите дотук пък не вкара гол. Дори падна тежко с 0:5 като гост от Германия, след което направи нулево реми вкъщи срещу Босна и Херцеговина. В същото време това бе четвърто поред домакинство без допуснат гол за Унгария, като тимът няма загуба в последните си 11 мача у дома.

От своя страна Нидерландия показва подобрение, а в Лигата на нациите срази вкъщи с 5:2 Босна, след което направи 2:2 с Германия. Изключвайки Европейското отборът има шест победи за последните си осем мача като гост, като не можа да спечели единствено визитите си на Германия и Франция.

Унгария не си спомня с добро последните мачове с Нидерландия, макар те да бяха преди повече от 10 години. Има седем поредни загуби от „лалетата“, като допусна поне по четири гола при последните пет от тях.

В другия мач от групата Босна и Херцеговина e домакин на Германия. Мачът ще се играе на стадион “Билино Поле” в Зеница.

Тази среща е от голямо значение и за двата отбора. Босна ще се опита да защити честта си пред домакинската публика и да покаже, че може да се мери с великите сили, докато Германия, със своята история и тежест, ще търси задължителна победа, за да подобри позицията си в групата.

Останалите мачове за деня:

Група В1

21:45, Чехия - Албания; Украйна - Грузия

Група В4

21:45, Исландия - Уелс, Турция - Черна гора

Група С1

19:00, Естония - Азербайджан

21:45, Словиякия - Швеция./БГНЕС