Без Килиан Мбапе и дни след отказването от националния отбор на Антоан Гризман Франция отнесе Израел с 4:1 в среща от третия кръг на група А2 в турнира Лига на нациите.

Разликата в класите бе непреодолима за селекцията на Ран Бен Симон, която няма спечелена точка от трите си мача. Световните вицешампиони пък се намират на втората позиция в групата с 6 точки (2 победи, 1 загуба).

В същия поток Италия завърши 2:2 с Белгия, като повече от едно полувреме игра с 10 души заради червен картон на Лоренцо Пелегрини.


Още до почивката вицешампионите от Катар 2022 поведоха с 2:1, но пропуснаха още много положения. Едуардо Камавинга откри резултата със сериозната помощ на вратаря на израелците Омри Глазер.

Камавинга получи подаване от Рандал Коло Муани и стреля, а вратарят си довкара топката сам.Омри Генделман изравни за Израел в 24-ата минута, но само след четири минути Кристофър Нкунку получи подаване от ляво от Камавинга, влезе към центъра и проби за втори път израелския вратар.

Доминацията на французите продължи, но нови два гола паднаха чак накрая. Матео Гендузи в 87-ата и Брадли Баркола в 89-ата минути оформиха крайното 1:4.

За Франция предстои ново гостуване от Лигата на нациите - срещу Белгия на 14 октомври. В същия ден Израел пътува до Италия да се изправи срещу лидера в група А2.

Класиране в група А2 на Лигата на Нациите:

1. Италия    3    2    1    0    7:4    7 точки
2. Франция    3    2    0    1    7:4    6
3. Белгия    3    1    1    1    5:5    4
4. Израел    3    0    0    3    3:9    0