Капитанът на Англия Хари Кейн няма контузия и ще бъде на разположение на националния отбор на страната за предстоящите два мача от турнира на УЕФА Лига на Нациите, съобщиха почти едновременно от клуба му Байерн (Мюнхен) и от Футболната асоциация на страната (ФА).

В същото време обаче англичаните уточниха, че Езри Конса, Коби Мейну и Морган Гибс-Уайт ще пропуснат мачовете срещу Гърция и Финландия поради контузии. Кейн, който е реализирал 10 гола в осем мача във всички турнири за баварския колос, падна на тревата при сблъсък с футболиста на Айнтрахт (Франкфурт) Тута през уикенда и лицето му се изкриви в болезнена гримаса.

Видя се още на терена как физиотерапевтите лекуват десния му крак, преди да бъде изваден от игра през второто полувреме на срещата, приключила 3:3. Също така от Байерн заявиха, че Кейн е пътувал директно от Франкфурт за Англия в понеделник и медицинският щаб на националния отбор е пpегледал 31-годишния играч при пристигането му.

Всичко е наред с Хари Кейн. Прегледът показа, че няма някаква структурна или по-сериозна травма след мача с Айнтрахт. Следователно всичко е наред и той ще остане в отбора на Англия за предстоящите международни срещи от турнира на УЕФА, се казва в изявлението на Байерн.

Това е второто притеснение за Кейн за сериозна контузия след като в дербито с Байер (Леверкузен), приключило без победител 1:1, той се хвана за глезена. Иначе той е един от тримата централни нападатели, на които ще разчитат англичаните в мачовете с Гърция и Финландия заедно с Оли Уоткинс и Доминик Соланке.

Езри Конса – защитник на Астън Вила, получи контузия на подколянното сухожилие още в 12-аята минута на мача с Манчестър Юнайтед, който завърши 0:0. Мейну пък не игра в равенството 3:3 на Юнайтед срещу португалския Порто в турнира Лига Европа заради притеснения, че стара травма ще се отвори отново. Той влезе срещу Астън Вила в неделя и беше заменен в 85-ата минута. Гибс-Уайт пък получи травма в срещата на Нотингам Форест с Челси, която приключи при равенство 1:1.

"Към момента смятаме, че групата е достатъчно голяма и нови попълнения не са предвидени. Всички останали 22-а футболисти са в базата "Сейнт Джорджс Парк" и се подготвят за мачовете", се казва още в изявлението на ФА.

Англия приема Гърция на 10-и октомври от 21:45 часа на стадион Уембли, а на 13-и този месец гостува на Финландия в четвъртия кръг от група В2 на турнира на УЕФА за национални отбори.