Селекционерът на германския национален отбор Юлиан Нагелсман иска пълен комплект точки от предстоящите мачове от Лигата на нациите срещу Босна и Херцеговина и Нидерландия, въпреки отсъствието на някои от титулярите.

Ключовите играчи Джамал Мусиала и Кай Хаверц отпаднаха от състава поради контузии заедно с Никлас Фюлкруг и Робин Кох. Вратарят Марк-Андре тер Стеген също е аут за дълго заради тежка контузия на коляното.

"Трябваше да променим състава отново в кратък срок поради редица контузии. Но целите ни остават същите. Искам две победи“, каза Нагелсман на старта на лагер сбора на базата в Херцогенаурах.

"Искаме да спечелим в Босна и Херцеговина и у дома в Мюнхен пред нашите  фенове срещу Нидерландия и да защитим лидерството си в класирането на Лигата на нациите", добави селекционерът.

Мачовете са в петък в Зеница и три дни по-късно в Мюнхен. Германия е начело в групата, след като победи Унгария с 5:0 и завърши наравно 2:2 при гостуването на Нидерландия през септември.

В състава на Германия има трима дебютанти. Това са Йонатан Буркард от Майнц, Джейми Левелинг от Щутгарт и Тим Клайндинст от Борусия Мьонхенгладбах, които заеха местата на Хаверц, Мусиала и Фюлкруг.

"Колкото и да е жалко, че трябва да се справяме без контузени титуляри, които ни помогнаха на домакинството на Евро 2024 през лятото, сега очакваме с нетърпение да видим нашите нови играчи в отбора“, каза Нагелсман.

Новак ще има и под рамката на вратата след отказването на Мануел Нойер и тежката контузия на Тер Стеген. Стражът на Хофенхайм Оливер Бауман ще има тежката задача да замени двамата си именити колеги в първия мач срещу Босна и Херцеговина.

"Чувствам се много добре. Много съм щастлив, много съм благодарен за този шанс. Очаквам го с нетърпение", каза Бауман.