Лил хвърли голямата бомба в Шампионската лига тази вечер, след като тресна с 1:0 Реал Мадрид във Франция.

Единственото попадение в мача за "песовете" заби Джонатан Дейвид в добавеното време на първата част. Тогава Дейвид реализира дузпа, отсъдена след намеса на ВАР за игра с ръка на Едуардо Камавинга.

Реал Мадрид имаше няколко възможности да изравни след почивката, но множеството пропуски лишиха "кралете" от точката.

Трябва да се отбележи, че големите звезди на испанците Мбапе и Модрич бяха оставени на резервната скамейка. Двамата се появиха презз второто полувреме, но не успяха да спасят Реал от загуба.

Това е първа победа за Лил, след като французите паднаха на старта с 0:2 от Спортинг Лисабон, а Реал започна с 3:1 над Щутгарт, но сега се провалиха.

Двата отбора са съседи в класирането, като имат по 3 точки. На 23 октомври Лил е има гостуване на Атлетико Мадрид, а играчите на Карло Анчелоти ще приемат Борусия Дортмунд ден преди това в съобразен реванш от финала през миналия сезон.


Положения пред двете страни не липсваха в хода на първото полувреме, като Винисиус Жуниор и Джуд Белингам се опитаха да реализират във вратата, пазена от Лукас Шевалие, но това не се случи.

Домакините също се отчетоха с един пропуск, дело на Джонатан Дейвид. Най-интересното обаче се случи в добавеното време на първото полувреме, когато реферът отсъди дузпа за французите. Зад топката застана именно канадецът, който матира Андрий Лунин.

Испанците не оставиха нещата така и през второто полувреме се опитаха да стъжният живота на Шевалие. В 74-та минута Дани Карвахал стреля с глава, но топката излезе в аут. С течение на времето мадридчани ставаха все по-опасни, особено след влизането на Лука Модрич и Килиан Мбапе.

В 86-та и 87-та минути Джуд Белингам, Антонио Рюдигер и Мбапе се разминаха с изравнителния гол.

В 90-та Арда Гюлер получи последна възможност да постави равенството на таблото, оказвайки се очи в очи срещу Шевалие, но не успя да го преодолее и това бе всичко.

Лил - Реал Мадрид 1:0

Голмайстор: Дейвид (45+3 от дузпа)

Лил: 30. Люка Шевалие - 22. Тиаго Сантош, 18. Бафоде Диаките, 4. Александро Рибейро, 5. Габриел Гудмундсон, 20. Митчел Бакер - 23. Едон Жегрова, 21. Бенжамин Андре (к), 32. Аюб Буади, 10. Реми Кабела - 9. Джонатан Дейвид

Реал Мадрид: 13. Андрий Лунин - 2. Дани Карвахал, 3. Едер Милитао, 22. Антонио Рюдигер, 23. Ферлан Менди - 8. Федерико Валверде, 14. Орелиен Чуамени, 6. Едуардо Камавинга - 5. Джуд Белингам, 16. Ендрик, 7. Винисиус