Легендата на чешкия футбол Карел Поборски обяви днес, че напуска поста си във футболната федерация на страната (ФАЧР), където оглавяваше департамента Eлитен юношески футбол.

В момента на 52 години, един от най-успешните футболисти на Чехия трябваше да следи регионалните академии за подрастващи, както и да се съгласува с него плановете и работата за подобряването на нивото на най-големите таланти на страната.

За решението да направи тази крачка в кариерата си, той обяви сам в профила си в социалната мрежа Х (бивш туитър). "Да, сменям фланелката. Просто работата във федерацията вече не ме удовлетворява. Има прекалено много неща, които не ми харесват, а притежавам прекалено малко лостове, за дa ги променя", написа бившият футболист на местните грандове Славия (Прага), Спарта (Прага), Манчестър Юнайтед, Бенфика (Португалия) и италианския Лацио.

След това той обяснява, че ще се отдаде на коментари и анализи в телевизия  CANAL+Sport.

"Дойде време за ново предизвикателство, а именно – работа в телевизията. В същото време искам да подчертая, че нямам намерение да се кандидатирам отново за президент на федерацията", каза още Поборски. Той беше влязъл в битката за лидерското място през 2021-а година, но загуби изборите от настоящия шеф на централата Петер Фусек. Малко по-късно Фусек покани крилото, който има 118 мача и 10 гола за страната си.