Тотнъм смаза от бой Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" и отнесе "червените дяволи" с класическото 3:0.

Бренън Джонсън опъна мрежата на домакините още в третата минута. През второто полувреме лондончани съсипа Юнайтед с нови два гола дело на Кулушевски (47) и Соланке (77).

Трябва да се отбележи, че Ман Юнайтед игра в намален състав след 42-ата минута, когато от игра бе изгонен Бруно Фернандеш.

Победата на "Олд Трафорд" изкачи "шпорите" на осмото място в класирането с 10 точки, на пет зад лидера Ливърпул, докато за Манчестър Юнайтед това бе трето поражение в първенството, като тимът остава на 12-о място в таблицата с едва 7 точки.

Лондончани започнаха много по-добре мача и реализираха първия си гол преди да са изминали и три минути. Централният защитник Мики ван де Вен отне една топка от Маркъс Рашфорд в собствената си половина, пробяга с нея две трети от терена и подаде към непокрития Бренан Джонсън, който от около два метра нямаше как да сбърка на празна врата.

В 20-ата минута Джонсън можеше да покачи на 2:0, но ударът му намери страничната греда. Две минути по-късно се откри и първият добър шанс за гол пред Манчестър Юнайтед, но Джошуа Циркзее стреля от чиста позиция право в ръцете на вратаря Гулиелмо Викарио.

Четвърт час по-късно на помощ на Викарио се притече страничната греда, която го спаси след зрелищен удар на Алехандро Гарначо. В ответната атака нападателят на Тотнъм Тимо Вернер излезе на стрелкова позиция, но ударът му бе спасен от Андре Онана.

В 42-рата минута дойде един от най-спорните моменти в мача. Капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш се подхлъзна и фаулира Джеймс Мадисън. Главният съдия Крис Кавана прецени, че играта на португалеца застрашава здравето на опонента му, макар и от повторенията да не изглеждаше така, и му показа директен червен картон.

С човек повече Тотнъм стигна до втори гол веднага след почивката, а точен бе Деян Кулушевски. Малко след това Онана спаси още една 100-процентова ситуация пред Тимо Вернер. 

В 60-ата минута капитанът на Тотнъм Кристиан Ромеро игра с ръка в собственото си наказателно поле, но съдията Кавана реши, че няма основания да отсъжда дузпа. Последваха минута, в които домакините опитаха натиск, но с човек по-малко той бе твърде хаотичен. 

В 77-мата минута Тотнъм стигна до трети гол, който окончателно уби всякакви интрига. "Шпорите" реализираха чрез Доминик Соланке, който засече от близко центриране от корнер. 

До края на срещата единственото запомнящо се под проливния дъжд в Манчестър бе напускането на голяма част от публиката, което остави "Олд Трафорд" почти празен в последните минути.

Ман Юнайтед - Тотнъм 0:3

Голмайстори:

0:1 - Джонсън (3) 0:2 - Кулушевски (47) 0:3 - Соланке (77)