Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че обича, уважава и се възхищава на колегата си Пеп Гуардиола в ясен опит за успокояване на ескалиращото напрежение между двамата.

Гуардиола предупреди "артилеристите" да се подготвят за война на фона на разгорещеното равенство с Манчестър Сити миналия уикенд. Арсенал победи Лестър с 4:2 в събота, докато Сити направи равенство 1:1 при гостуването си на Нюкасъл.

По повод забележките на Пеп Гуардиола, Артета коментира: "Мога да го повторя много ясно. Обичам Пеп. Възхищавам му се. Възхищавам му се, откакто бях на 10 години. Уважавам го дълбоко. Много съм му благодарен за всичко, което направи за мен и продължава да прави. Смятам го за приятел."

"Когато казвам, че го познавам, това означава, че знам колко усърдно работи. Не съм виждал човешко същество, което да е работило толкова усърдно като Пеп, треньорите и всички в този футболен клуб, за да побеждават постоянно. И причината да са там е, защото поддържат този глад. Това е, което научих", продължи Микел Артета.

"Не мога да бъда по-ясен от това. Ако искате, мога да го повторя. Ако някой иска да навреди на нашите отношения, това не е в моите ръце. Чувството е дълбоко, той го знае и всички го знаят. Спортът трябва да бъде свързан с воля за победа. Те я имат, аз я имам, ние я имаме със сигурност. Те постигнаха невероятни постижения, защото имат същия манталитет", добави испанецът.