Националният вратар на Аржентина Емилиано Мартинес отнесе два мача наказание от Международната футболна централа (ФИФА) за "обидно поведение" в световните квалификации с Чили и Колумбия.

Стражът на Астън Вила е познат с подобни прояви, след като отпразнува по неподходящ начин световната титла на аржентинците след Мондиал 2022, държейки "Златната ръкавица" за Най-добър вратар пред чатала си.

Той повтори действието си и след триумфа на "Албиселесте" над Чили с 3:0, когато аржентинците празнуваха спечелената Копа Америка. В следващия мач Мартинес удари телевизионна камера при загубата от Колумбия с 1:2 в нова световна квалификация. От Аржентинската футболна асоциация (АФА) публикуваха изявление, в което изразиха несъгласието си относно наказанието.

По този начин Мартинес няма да бъде на разположение на селекционера Лионел Скалони за срещите с Венецуела и Боливия в следващата пауза за националните отбори в средата на октомври. Наказанието му не важи за английската Висша лига, където вратарят ще пази под рамката за Астън Вила при гостуването на новака Ипсуич.