Българският полузащитник Георги Костадинов и неговия тим АПОЕЛ (Никозия) победиха с 1:0 Пафос на стадион Алфамега в Лимасол и спечелиха Суперкупата на Кипър. За АПОЕЛ това е 15-и трофей в историята, а Костадинов добавя втора купа, откакто пристигна на Острова на Афродита.

Единственото попадение в мача вкара Кингсли Сарфо още преди да е изтекла и първата минута от срещата. Тимът на Пафос, който е носител на купата, остана с 10 души на терена от 12-ата минута поради изгонването на румънския защитник Влад Драгомир с директен червен картон заради удар по Исам Шебаке от АПОЕЛ.

Шампионите от АПОЕЛ доминираха през огромна част от срещата, а медиите в Кипър отбелязаха два факта. От една страна те са "развалили проклятието на стадион "Алфамега", където най-после постигнаха победа. В осемте мача, които са играли на това съоръжение от откриването му те имат четири равенства и четири поражения. Друг важен факт е, че отборът отново не допусна гол. С основна заслуга за това са двамата централни защитници Радослав Петрович и Константинос Лаифис, който дойде от Стандарт (Лиеж), както и двамата полузащитници пред тях Георги Костадинов и Серхио Техера, пише сайтът 24sports.com.cy.

Самият Костадинов започна като титуляр и остана на терена до 67-ата минута, когато беше заменен от румънеца Мариус Корбу.