Реал Мадрид едва не допусна шокираща издънка срещу Алавес  в среща от 7-ия кръг на испанската Ла Лига. „Кралете“ поведоха с лекота с 3:0, но накрая се наложи да треперят, завършвайки 3:2.

Мачът започна повече от шеметно за „лос бланкос“, след като още в 54-ата секунда Лукас Васкес откри резултата. Килиан Мбапе удвои в 40-ата минута, а Родриго направи преднината на домакините класическа в 48-ата минута.

След 85-ата минута обаче едва не се стигна до истински шок, след като първо  Карлос Бенавидес намали на 3:1, а само 120 секунди по-късно Кике Гарсия реализира за 3:2 и постави Реал под сериозно напрежение в оставащите минути до края. В интерес на истината Реал изигра най-добрия си мач от началото на сезона, но не успя да запази мрежата си чиста.

„Кралетете“ пропиляха повече чисти голови положения по време на мача, но на сметката си и двата тима регистрираха по една греда.

С добавените 3 точки Реал вече има 17 на актива си и зае второто място. „Белия балет“ изостава с 1 точка от Барселона. Алавес пък е 8-ми с 10 пункта.

Двубоят започна вихрено. Още в 54-ата секунда на мача Лукас Васкес засече топката в мрежата на съперника за 1:0.

В 22-ата минута Реал Мадрид оформи много бърза атака през центъра, завършила чрез Килиан Мбапе, но френският нападател се оказа в засада, което попречи на тима на увеличи преднината си.

В 40-ата минута на мача Килиан Мбапе вече успя да реализира попадение от редовна ситуация. Френският национал направи двойно с Джуд Белингам демонстрирайки невероятна класа и умения с топката, за да може да завърши по блестящ начин за 2:0. Това е 5-ият гол за френския футболист в испанското първенство.

Веднага след подновяването на срещата след почивката, в 48-ата минута Родриго направи страхотен рейд отдясно и с премерен диагонален удар вкара за 3:0.

Ендрик, който се появи като резерва беше близо до попадението в 72-ата минута, но ударът му срещна гредата след рикошет в крака на защитник.

В 77-ата минута гостите едва не вкараха почетен гол, но гредата спаси „кралете“

Реал Мадрид не успя да опази чиста мрежа, след като в 85-ата минута Карлос Бенавидес стреля от дъгата на наказателното поле за 1:3. Само две минути по-късно гостите реализираха още един гол чрез Кике Гарсия за 2:3, което постави Белия балет под силно напрежение.

До края не се стигна до сензация и Реал Мадрид удържа победата в мача, в който доминираше почти през цялото време, но накрая рискуваше да се издъни жестоко.

Реал Мадрид – Алавес 3:2

Голмайстори: 1:0 – Лукас Васкес (1), 2:0 – Килиан Мбапе (40), 3:0 – Родриго (48), 3:1 – Карлос Бенавидес (85), 3:2 – Кике Гарсия (87)

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Рюдигер, Милитао, Менди, Чуамени, Валверде, Белингам, Родриго, Винисиус, Мбапе

Алавес: Сивера, Новоа, Абкар, Моуриньо, Диара, Санчес, Протесони, Бланко, Лука, Конечни, Вийялибре