Барселона вече преговаря с Войчех Шчесни, който е вариант №1 за заместник на тежко контузения титулярен вратар Марк-Андре тер Стеген.

По информация на полското издание Meczyki, цитирано от „Webcafe“, каталунците са влезли в контакт със стража, който доскоро беше твърд титуляр в Ювентус, но се оказа нежелан от новия наставник Тиаго Мота.

След като напусна Юве, Шчезни изненадващо обяви, че се оттегля от футбола на 34 години.

С "бианконерите" той стана три пъти шампион на Италия, три пъти взе и купата на страната, а на два пъти триумфира за Суперкупата.

Преди това играеше в Арсенал, където на два пъти спечели Купата на Англия и веднъж Къмюнити шийлд, а с националния тим на Полша участва на цели шест големи първенства.

Трансферният пазар е затворен, така че Барса може да привлече единствено свободен агент на мястото на Тен Стеген, който скъса връзки на коляното и е аут до края на сезона.

Другият най-често спряган вариант, освен Шчесни, е бившият вратар на Реал Мадрид Кейлор Навас, тъй като той също е свободен агент.

Старши треньорът Ханзи Флик призна, че в клуба ще обсъдят дали да привличат нов вратар, но и увери, че има доверие на сегашния резервен страж Иняки Пеня.

"За момента не се чувстваме под напрежение и се доверяваме на Иняки. Иняки Пеня се справя много добре, така беше и в предсезонната подготовка. Той работи много усилено, за да бъде тук. Съсредоточен е и е готов да играе", каза Флик.