Войчех Шчесни може да премине в Барселона, съобщава журналистът Тони Хуанмарти в социалната мрежа Х. Полският вратар е на път да се превърне в заместник на контузения за дълъг период от време Марк-Андре тер Щеген.

Старши треньорът на каталунците Ханзи Флик и спортният директор на клуба Деко настояват за привличане на бившия национал на Полша. 34-годишният Шчесни е играл за Ювентус, Арсенал, Рома и Брентфорд в своята кариера до момента. 

Тер Щеген получи сериозна контузия в коляното по време на победата на Барса с 5:1 при гостуването срещу Виляреал, игран миналата неделя. "Синьо-червените" са на първо място в класирането в Примера дивисион.

Друг от вероятните кандидати за заместник на германския вратар е Кейлор Навас, който в периода 2014-2019 година беше в Реал Мадрид и има сериозен опит в Ла Лига.

През август 2024 година Войчех Шчесни прекрати договора си с Ювентус и реши да сложи край на футболната си кариера, но сега една оферта от страна на Барса може неочаквано да върне поляка на терена.