Марсилия надви Лион с 3:2 като гост в лудо Олимпийско дерби във Франция, след  като игра 85 минути с човек по-малко. Двубоят бе от 5-ия кръг на Лига 1. 

Леонардо Балерди получи спорен червен картон още в началото, но въпреки това до почивката марсилци удържаха равенството, след като Александър Лаказет изпусна дузпа за домакините дълбоко в  добавеното време на първата част. 

Херонимо Рули спаси удара на нападателя, който след това не успя да направи добавка. Въпреки това Дуйе Чалета Цар даде аванс на Лион след гол с глава в 53-ата минута, но след хубави удари на Пол Лирола и Улисес Гарсия в 69 и 82 минути, гостите погледнаха към триумфа. 

Драмата обаче тепърва предстоеше. Матис Шерки взриви трибуните за 2:2, вкарвайки отблизо в 93-ата минута и изглеждаше, че мачът ще приключи така. Джонатан Роу обаче не бе казал последната си дума и резервата донесе тримфа на Марсилия след страхотен удар в далечния ъгъл в 95-ата минута. 

Така хората на Роберто де Дзерби се изравниха по точки с Монако и ПСЖ, като и трите отбора имат по 13, но Марсилия е с най-добрата голова разлика, така че е лидер. Лион е едва 14-и с 4 точки.