Чаровната директорка на Рома Лина Сулуку подаде оставка от поста, който заемаше след гневната реакция на феновете, решили да подкрепят уволнения треньор Даниеле де Роси.

"Благодарим на Лина за всеотдайната й служба в критичен за клуба период и й пожелаваме всичко най-добро в бъдещите й начинания“, се казва в кратко изявление на уебсайта на Рома.

Италианските медии съобщават, че полицията дълго време е преценявала дали се налага на Сулуку да бъде назначавана допълнителна и засилена охрана от съображения за сигурност, след като на тренировъчната база е бил закачен плакат със заплашително послание.

Рома нареди четири мача без победа в началото на сезона в Серия А, а Сулуку – гръцка спортна адвокатка, реши да го уволни. Но това не се хареса на феновете, за които Де Роси е клубна икона. Той има близо 20 години в отбора като състезател, а стана треньор на мястото на уволнения през януари португалец Жозе Моуриньо. Де Роси отстъпи мястото си на хърватина Иван Юрич, който днес ще дебютира срещу заемащия 2-о място отбор на Удинезе.

Адвокатката беше наета от американското семейство Фридкин през април 2023-а година, които са собственици на Рома. Преди да дойде във Вечния град, тя е била изпълнителен директор на Олимпиакос (Пирея) и сега пое същата роля в италианския клуб.