След като в събота се наложиха над Вердер (Бремен) с 5:0 в сблъсък от Бундеслигата и продължиха перфектния си сезон, играчите на Байерн Мюнхен планират да празнуват с посещение на култовия традиционен за Бавария Октоберфест, заяви старши треньорът Венсан Компани. Явно е имало разговор и преди мача, защото специалистът потвърди, че днес е ден за веселба в бирения фестивал.

Байерн върви с пълен актив до момента – четири победи в първите четири мача. Но белгийският наставник на тима явно е решил, че седмица преди първото сериозно изпитание за сезона на домашната сцена – на свой терен срещу шампиона Байер (Леверкузен), момчетата имат право да се отпуснат.

Запитан дали отборът му ще посети прочутия мюнхенски фестивал на бирата, както се е случвало редовно в годините назад, Компани отговори на репортерите: "Трябва да уважаваме всеки мач, а сега беше важно да спечелим този в Бремен. Играчите – разбира се, че имат право да бъдат щастливи и доволни, а посещението на Октоберфест е традиция. Трябва да уважаваме традициите. В неделя сме на Октоберфест, но от понеделник започваме да се подготвяме за мача с Байер (Леверкузен) идния уикенд".

Явно настроението в съблекалнята на Байерн така или иначе е празнично, след като завършиха седмица с 20 отбелязани гола – шест във вратата на новака в Бундеслигата Холщайн (Кил), 9 на Динамо (Загреб) в Шампионската лига и вчера в Бремен – нови 5.

"Момчетата се справиха наистина добре. За нас напрежението винаги е такова, че трябва да печелим и да играем добре. Когато се получава, това е добре за нас. Атмосферата беше страхотна. Просто това беше добър мач за нас.“

Майкъл Олисе, подписал през юли от клуба от Висшата лига Кристъл Палас за обявената сума от 60 милиона евро, вкара два гола и подготви още два за победата. И си заслужи комплиментите от треньора: "Веднага виждаш, че това е специален играч. Но не бива да се отпуска, трябва да продължи по този начин. Началото му в Байерн не може да бъде много по-добро. Нямам усещането, че е човек, който изпитва голямо напрежение. Той просто се наслаждава на футбола".

Октоберфест – смятан за най-масовия народен празник в света, се провежда ежегодно от 1810-а година насам.  За празника мюнхенските пивоварни правят специална бира с по-високо алкохолно съдържание. През тази година фестивалът ще продължи до 6-и октомври или общо 16 дни.