Монако тресна с 2:1 Барселона в среща от първия кръг на основната фаза на Шампионската лига.

Головете за домакините мушнаха Магнес Аклиуш (17) и Джордж Иленикена (71), точен за "каталунците" бе Ламин Ямал (28).

Трябва да се отбележи, че почти цял мач Барса игра в намален състав, след като още в 11-ата минута с директен червен картон бе изгонен Ерик Гарсия.

Това бе и първа загуба за испанците с треньор Ханзи Флик, който започна начело на клуба с пет победи от пет мача при отбелязани 17 гола. 


Отборът на Барселона остана още в 11-ата минута на мача с човек по-малко на терена след директен червен картон на Ерик Гарсия. Това доведе до непрестанни атаки на монегаските и голям пропуск на Бреел Емболо.

В 17-ата минута Магнес Аклуиш от домакините откри резултата след чудесна атака и хубав удар в десния ъгъл, направил безпомощен вратаря на каталунците Андре тер Щеген.

Въпреки трудната ситуация Барселона се върна в мача чрез новата си звезда Ламин Ямал, който вкара за 1:1 с прецизен удар извън наказателното поле в десния ъгъл на вратата.

Малко след половин час игра Уилфред Синго отново вкара за Монако, но попадението бе отменено заради положение на засада.

След почивката и двата отбора играха за победа. За Барселона бе по-трудно с десет човека на терена и към края на мача отборът отпадна физически.

В 71-ата минута новото попълнение на Монако Джордж Иленикена бе изведен от Вандерсон и с много мощен удар с левия крак вкара топката зад Тер Щеген – 2:1.

Пет минути преди края на редовното време съдията Линдхаут от Нидерландия посочи дузпа за Монако, но след преглед със системата ВАР той отмени решението си.

Това бе първа загуба за Ханзи Флик начело на Барселона, като до момента активът на германския треньор в първенството бе стопроцентов – 5 победи от 5 мача в Ла Лига.

В следващия кръг Барселона посреща Йънг Бойс, докато Монако гостува на Динамо Загреб.