Манчестър Юнайтед разби с 3:0 като гост Саутхямптън без да си дава много зор в срещата от 4-ия кръг на Висшата лига. Така „червените дяволи“ се върнаха на победния път след двете поредни загуби, които регистрираха, а „светците“ продължават да са капо след четвъртото си поредно поражение след завръщането им в елита.

Успехът за селекцията на Ерик Тен Хаг изковаха Матайс Де Лихт, Маркъс Рашфорд, който се отпуши след 12 мача голова суша, която го преследваше, и Алехандро Гарначо. Нидерландският защитник откри резултата в 35-ата минута, а нападателят узакони победата на гостите само 6 минути по-късно. Крайното 0:3 фиксира Алехандро Гарначо в добавеното време на мача

Двубоят можеше да отиде и в друга посока, но в 33-ата минута Камерън Арчър профука дузпа за Саутхямптън. Накрая „светците“ завършиха мача и в начален състав заради червен картон на Джак Стивънс в 79-ата минута.

С добавените 3 точки Ман Юнайтед вече има 6 на актива си и зае 8-ото място във временното класиране. Саутхямптън е с 0 точки и четири загуби.

Двубоят започна с добро положение в полза на домакините. В 7-ата минута Диблинг шутира от дъгата на пеналта, но Онана спаси с една ръка.

Ман Юнайтед отговори с удар на Зиркзее, отразен от Рамсдейл след четвърт час игра.

В 30-ата минута обаче стана белята, когато Диого Далот подкоси съперников играч в пеналта и съдията посочи дузпа. Камерън Арчър пое отговорността и изпълни удара от бялата точка в 33-ата минута, но би слабо и Онана отби, а след това стражът се справи и добавката с глава на нападателя на домакините.

След като „светците“ не се възползваха от тази златна възможност, гостите нанесоха своя съкрушителен удар. Само 60 секунди по-късно Зиркзее шутира отдалеч, ала Рамсдейл изби в корнер. При неговото изпълнение обаче Матайс де Лихт заби топката в мрежата с глава – 0:1.

Последва пропуск на Рашфорд и нова отлична изява на Рамсдейл. В 41-ата минута обаче Рашфорд бе безпощаден, пращайки топката в далечния ъгъл – 0:2.

В началото на втората част Манчестър Юнайтед имаше нова страхотна възможност, като Нусар Мазрауи си освободи в противниковото наказателното поле след точно подаване и изненада мнозина, като реши да стреля в близкия ъгъл, но опитът му се отклони малко встрани от левия страничен стълб на Рамсдейл.

В 60-а минута Маркъс Рашфорд си освободи по чудесен начин пространство и опита далечен удар, но Рамсдейл бе на правилното място и изби с една ръка в корнер. В следващите минути нямаше чисти голови положения, като 73-а минута Ерик тен Хаг направи тройна смяна, като на терена се появи Мануел Угарте, който дебютира с фланелката на "червените дяволи".

В 79-а минута Джак Стивънс извърши много грубо нарушение срещу Алехандро Гарначо, а след кратък размисъл главният арбитър показа директен червен картон на бранителя на Саутхемптън, като "светците" останаха с 10 души на терена.

В добавеното време на срещата Манчестър Юнайтед можеше и да отбележи още един гол, като Джошуа Зиркзе бе оставен сам на точката на дузпата и получи страхотна топка, но ударът на нападателя бе блокиран в последния момент.

В шестата минута на добавеното време Диого Далот получи страхотен пас зад защитата и достави перфектното подаване за Алехандро Гарначо, който успя от близка дистанция да се разпише, за да оформи крайния резултат - 3:0 за Манчестър Юнайтед.

Саутхямптън – Манчестър Юнайтед 0:3

Голмайстори: 0:1 – Матайс Де Лихт (35), 0:2 – Маркъс Рашфорд (41), 0:3 – Алехандро Гарначо (90+6)

Саутхемптън: Рамсдейл, Беднарек, Даунс, Диблинг, Арчър, Стивънс, Фернандеш, Сугавара, Угочукву, Уолкър-Питърс, Бреретон Диас

Ман Юн: Онана, Далот, Де Лихт, Мартинес, Мазрауи, Ериксен, Мейну, Диало, Фернандеш, Рашфорд, Зиркзее