Нидерландия и Германия завършиха при зрелищно равенство 2:2 в мач от група 3 в Лига А на Лигата на нациите.

„Лалетата“ започнаха ударно на стадион „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам и още във втората минута откриха резултата чрез Тижани Райндерс. Той се възползва от лоша постройка на германската отбрана и прониза новия титулярен вратар на Бундестима Марк-Андре тер Стеген.

Гостите по нищо не показаха, че са наранени от ранния удар по тях и при всяка възможност поглеждаха в предни позиции, като при една хубава акция тупалка на Джамал Мусиала се отклони в корнер.

Момчетата на Юлиан Нагелсман показаха невероятна воля и сътвориха пълен обрат още преди почивката. В 38-ата минута Денис Ундав изравни, а в третата минута на добавеното време за първата част нападателят асистира за попадението на капитана Джошуа Кимих.

Германците доминираха почти по всички показатели през първите 45 минути – 10:7 удара (4:2 точни) и 64% владеене на топката, като общият брой центрирания преди паузата достигна цели 17 за гостуващия отбор.

Почивката очевидно успокои Маншафта и вбеси Нидерландия, защото още от първите минути на втората част зверският домакински натиск беше осезаем и даде резултат чрез изравнителното попадение на Дензъл Дъмфрис в 51-ата минута.

Нидерландците вече играеха по-често с топката, но така и не успяваха да стигнат до нови чисти голови положения. В същото време германците се оказваха по-напористи в заключителната третина, но пък голяма част от изстрелите им бяха блокирани или неточни.

Така и двата отбора делят върха в групата с по 4 точки, като Германия има малко по-добра голова разлика.