Европейският шампион Испания разби с 4:1 като гост Швейцария в мач от Група 4 на Лига "А" на Лигата на нациите. „Ла Фурия Роха" стигна до категоричния успех, въпреки че игра над 70 минути с човек по-малко заради червен картон на на Робин льо Норман.

Двубоят в Женева бе доста интересен, а участие в него взе и нападателят на Лудогорец Квадво Дуа, но това не донесе някакви дивиденти на "кръстоносците".

Испания успя да поведе още в четвъртата минута чрез Хоселу, а три след това гол на Бечир Омерагич за Швейцария бе отменен заради игра с ръка.

Вихреният старт на двубоя продължи с втори гол за Испания, дело на Фабиан Руис в 13-ата минута.

В 20-ата гостите останаха с 10 души заради директен червен карто на Робин льо Норман, а Швейцария веднага се възползва от това и в 41-вата минута Зеки Амдуни намали на 1:2.

През второто полувреме селекционерът на Швейцария Мурат Якин потърси освежаване в атака с включването в 76-ата минута на Квадво Дуа на мястото на Бреел Емболо, но само секунди по-късно Испания вкара трети гол, отново чрез Руис.

Крайното 4:1 бе оформено от Феран Торес в 80-ата минута.

С победата Испаия събра 4 точки и заема второ място в групата, на две зад лидера Дания. Швейцария е на последното четвърто място с 0 точки, на една зад тима на Сърбия.