Полузащитникът на Щутгарт Анджело Стилер е единственото ново име в селекцията на Юлиан Нагелсман след Евро 2024 това лято. Треньорът определи група от 23-мата играчи, които ще вземе за мачовете от Лигата на нациите срещу Унгария на 7 септември и Нидерландия на 10 септември.

За Стилер това е първа повиквателна за мъжете след предишни участия в младежките отбори.

„Единственият новодошъл е Анджело Стилер, който се представи много добре в Щутгарт миналия сезон“, каза Нагелсман.

Въпреки отказването на капитана Илкай Гюндоган, вратаря Мануел Нойер и халфовете Тони Кроос и Томас Мюлер, Нагелсман избягва да прави твърде много промени в състава си.

„В халфовата линия трябва да заменим двама играчи, които се оттеглиха, Илкай Гюндоган и Тони Кроос. Това са достатъчни промени в националния отбор за момента“, каза Нагелсман.

Изненадваща липса в списъка е защитникът на Реал Мадрид Антонио Рюдигер. Според Германската футболна федерация, след разговори с треньора, играчът е решил да отдели известно време за възстановяване "след интензивно лято".

Вратарят Александър Нюбел и халфът Александър Павлович се завърнаха в отбора, след като пропуснаха Евро 2024. Докато Нюбел беше отрязан преди турнира, Павлович липсваше поради травма.

„Като цяло бяхме много доволни от това как всеки от футболистите изпълни ролята си на Европейското първенство. Затова искаме да дадем шанс на този отбор да се докаже отново в първите мачове след турнира“, каза Нагелсман.

Все още не е ясен въпросът кой ще бъде новият капитан на отбора след оттеглянето на Гюндоган. Според публикации в медиите Йозуа Кимих е фаворит за получаване на лентата.

Старши треньорът на Щутгарт Себастиан Хьонес похвали своя играч Стилер, като каза, че той "има необходимите качества, за да играе важна роля и за националния отбор".

„Наистина съм щастлив за Анджело. Той напълно го заслужава, защото се представя на най-високо ниво вече много месеци“, каза Хьонес.

Щутгарт беше изненадващ вицешампион в Бундеслигата през миналия сезон и техните играчи станаха редовни присъстващи в националния отбор Стилер е сред групата, която включва още Нюбел, Дениз Ундав, Максимилиан Мителщат и Крис Фюрих.

„Много сме доволни, че петима играчи на Щутгарт са в отбора“, заяви още Хьонес.