Отборът на Йънг Бойс се класира за основната схема на Шампионската лига, след като успя да победи в плейофния реванш тима на Галатасарай с минималното 1:0. Единственият гол в мача отбеляза Ален Виржинюс (87').

Домакините би трябвало да са съкрушени, че не удовлетвориха очакванията на препълнените трибуни на стадион “Неф” в Истанбул. Те стигнаха до така важния гол за тях през второто полувреме, но той бе отменен.

Гол на гостите от Йънг Бойс също бе отменен преди почивката. Тогава Коли прати топката в турската врата, но след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR нулевото равенство бе запазено.

Единственият редовен гол падна късно в 88-ата минута, когато след контраатака Ален Виржинюс се разписа. Това хвърли в дива радост щаба на гостите, но и се случиха грозни ексцесии, след които стражът на турците Фернандо Муслера бе изгонен.

Последва продължение, което бе в рамките на почти 10 минути, но промяна в резултата нямаше и гостите от Швейцария празнуваха важната за тях победа като гости.