41-годишният чилийски вратар Клаудио Браво обяви края на футболната си кариера чрез видео, публикувано в социалните мрежи, предаде Франс прес.

"Добър ден на всички. Чрез това видео бих искал да ви кажа, че ще напусна професионалния футбол", заяви той във видео в профила си в Инстаграм, в което благодари на клубовете си и своите съотборници, както и на националния тим на Чили.

Браво, който има 150 мача за Чили, прави своя дебют за местния тим Коло Коло през 2003, с който печели две шампионски титли.

Той се установява в Испания през 2006, където е преминал голяма част от кариерата си и е играч за Реал Сосиедад, Барселона и Бетис Севиля, който е последният му клуб.

С Барселона е печелил всичко два сезона, включително и требъла от 2015 - Шампионска лига, титла и Купа на краля. С канатулнския отбор той постигна 8 поредни мача със суха мрежа - 755 минути, рекорд, който не е подобрен засега.

Жестоката конкуренция с германеца Марк-Андре тер Щеген го накара да си събере куфарите и да премине в Манчестър Сити на Пеп Гуардиола през 2016, с който печели още 8 трофея, сред които и първите две титли на Англия от серията на "гражданите".

Браво беше капитан и ключов играч от "златното поколение" на националния тим на Чили, което спечели Копа Америка през 2015 и 2016 - единствените титли в историята на страната.

По време на последното издание на Копа Америка в САЩ това лято в мача срещу Перу Клаудио Браво със своите 41 години и 77 дни стана най-възрастният футболист в турнира, който датира от 1916, като подобри постижението на боливийския вратар Карлос Труко от 1977 - 39 години и 322 дни.