Сезонът в МЛС започва след по-малко от 10 дни, а от Лионел Меси все още няма и следа.

Аржентинската суперзвезда все още не е подновил тренировки с Интер Маями и не изглежда, че ще бъде готов за началото на кампанията.

Меси получи контузия в глезена по време на финала на Копа Америка, което обаче не попречи на Аржентина да победи Колумбия и да вдигне нов трофей.

В отсъствието на Меси Интер Маями вече отпадна срамно от Купата на лигата още на осминафиналите - трофей, който Лео почти собственоръчно донесе на тима.

Преди това нападателят пропусна и All Star мача на МЛС, но се смяташе, че ще бъде готов за началото на новия сезон, в който Интер Маями да се пробва да стане шампион, пише webcafe.bg.

"Чаплите" стартират кампанията с домакинство на Синсинати на 25 август, а от Меси няма и следа.

"На практика имат една седмица преди мача, а голямата им звезда все още не е стъпила на терена. Продължава да работи само във фитнеса - коментира Мишел Кауфман от "Маями Хералд" в подкаста Inside Inter Miami. -

Тата (Мартино) казваше, че се надява всичките му футболисти да бъдат готови за игра преди края на август. Но в деня преди мача с Калъмбъс (осминафинала за Купата на лигата) смениха плочата и вече се заговори, че няма официална дата за завръщането на Меси. Това трябва да светне сигналната червена лампичка."

Когато трябва да отговарят за състоянието му, съотборниците на Меси го правят по шаблон - с надежда капитанът да се завърне в най-скоро време. Нито от клуба, нито от екипа на аржентинеца обаче се ангажират кога ще можем да го видим отново на терена.