Френският нападател Оливие Жиру направи дебюта си за Лос Анджелис ФК във вторник вечер по време на осминафиналите от Купата на Лигата срещу Сан Хосе Ърткуейкс, съобщи АП.

37-годишният таран влезе като резерва в 71-вата минута при победата на отбора си с 471. Той имаше шанс да се разпише в последната минута от наказателното поле, но шутът му бе блокиран от Даниел Мъни от Сан Хосе пред голлинията.

Жиру подписа договор с американския клуб през май и направи първа тренировка с отбора на 3 август. Той се премести в САЩ, след като прекара 18 години в топ първенствата в Европа, като игра във Франция, Англия и Италия. Той прекара последните четири сезона в италианския гранд Милан. Жиру има 285 гола в 716 мача за клубни отбори.

"Би ми се искало да играя дори повече тази вечер, но това е добра първа стъпка. Нямам търпение за следващия мач", каза Жиру. "Имам нужда да си върна физическата форма. Когато започва сезона, имаш нужда да тренираш много, но разбирам, че мениджърът има очаквания към мен и ще се опитам да съм готов възможно най-скоро", коментира французинът.

Оливие Жиру игра за последно с националния тим на Франция на Европейското първенство миналия месец. Той влезе като резерва в четири мача, включително и в загубения полуфинал от бъдещия шампион Испания с 1:2 на 9 юли.

Жиру е вторият френски футболист в Лос Анджелис ФК, като се присъедини към бившия си съотборник при петлите Юго Лорис.