Големите първенства още не са започнали, но емоциите са сериозни и Саутхемптън и Лацио си спретнаха сериозен бой в контролата, която изиграха на „Сейнт Мерис“ снощи. 

Резултатът бе 1:1, когато в 62-ата минута след попадения на Бен Бреретън Диас и Тати Кастеянос, когато се стигна до серия остри влизания на терена и играчите оформиха меле, в което се включиха дори треньори на двата отбора. 

Данило Каталди от Лацио реагира бурно след влизане от съперник, след което бе блъснат от Карлос Алкарас. Алесио Романьоли от своя страна сграбчи аржентинеца за гърлото, а и още няколко играчи на Орлите наобиколиха Алкарас. 

Домакините естествено реагираха, като хора от треньорските екипи също се включиха и се оформи серизно сбиване, при което бяха разменени не малко удари, а бутане и дърпане имаше непрекъснато. 

В крайна сметка след успокояване на обстановката Алкарас и Романьоли бяха изгонени, тъй като бяха най-активни в сбиването, като в крайна сметка мачът завърши без победител. 

„Понякога се случват такива неща. На мен ми хареса агресията от моите футболисти на терена, макар че в един момент прекрачиха границата. Хубаво е, че момчетата се защитиха един друг, но наистина ситуацията не бе идеална“ заяви босът на домакините Ръсел Мартин.