Ривър Плейт ще се опита да спечели отново "Копа Либертадорес", защото "това е мечтата на всички", заяви в понеделник треньорът Марсело Гаярдо при завръщането си в южноамериканския гранд.

За Гаярдо това е втори период в отбора на Ривър Плейт, като първият му беше от 2014-а до 2022-а или осем години и половина. За този период той спечели 14 титли, в това число и два пъти "Копа Либертадорес" – през 2015-а и 2018-а година.

"Основната цел, която съм си поставил, е да се борим за всичко, което е пред нас и най-вече да се съсредоточим в най-престижния турнир "Копа Либертадорес", заяви Галярдо при представянето си на стадион "Монументал" в Буенос Айрес.

"Това е мечтата на всички – да бъдем отново шампиони на Южна Америка. Ще дадем всичко от себе си, за да бъдем отново в това състезание, да бъдем водещ отбор и разбира се, да го спечелим. Защото да стигнеш максимално напред означава само едно – да вдигнеш трофея".

За привържениците на Ривър особена стойност имаха победите над големия съперник Бока Хуниорс в "Копа Судамерикана" през 2014-а година, както и в по-висококотирания шампионски турнир през 2015-а, 2016-а и 2019-а година. Тези успехи и то в международни мачове, без съмнение се превърнаха в истинска митология и за всички, които следят футбола в Южна Америка.

"Първото нещо, което чувствам в този момент, е много емоция, която е свързана със смесени чувства. Те се подсилват от факта, че не е минало много време, откакто си тръгнах, но изглежда, че никога не съм си тръгвал", каза Гаярдо.

"Аз съм на мястото, на което винаги съм принадлежал. И понеже познавам средата, идвам с много надежди и очаквания, които смятам да превърнем в реалност.

Гаярдо поема поста от Мартин Демикелис, който пое поста през 2023-а година, но сега се оттегли сам поради слаби резултати. От началото на сезона в Лига Професионал, Ривър Плейт има 4 победи в девет мача, като в последните пет е спечелил едва един.

"Има много работа за вършене, първенството си върви. Влакът е в движение и трябва да се опитаме да бъдем много прецизни с идеи и послание, които да имат бързо въздействие", каза Галярдо.

Ривър гостува на Уракан в аржентинското първенство в събота в първия мач след завръщането на Гаярдо в клуба.