Арсенал и Болоня са се договорили за италианския национал Рикардо Калафиори. Очаква се 22-годишният бранител да се присъедини към "топчиите" по силата на договор до 2029 г.

Почти всички водещи клубове от Висшата лига следяха Калафиори, но Арсенал беше най-настоятелен. Очаква се Болоня да получи около 50 милиона евро за една от звездите си.

Юношата на Рома направи страхотен сезон с Болоня и допринесе значително за изненадващото пето място на клуба в крайното класиране през миналата кампания.

Той беше и един от най-добрите в състава на Италия на европейското първенство, въпреки че възпитаниците на Лучано Спалети не успяха да впечатлят с представянето си, припомня „Webcafe“.

През последните два сезона, в които Арсенал бе конкурент на Манчестър Сити за титлата, лондончани блестяха в дефанзивен план, но мениджърът Микел Артета е убеден, че Калафиори би бил великолепно допълнение към отбранителния му вал по пътя към така жадуваното първо злато от 2004-та насам, когато Арсен Венгер имаше на разположение Непобедимите.