Бившият дългогодишен вратар на Лестър Каспер Шмайхел отново се завръща на Острова, но сега за да облече екипа на Селтик. 

Опитният страж подписа договор за една година с шотландския първенец, след като за последно игра за белгийския Андерлехт. 

Вече на 37 години, Шмайхел бе част от състава на Дания на Евро 2024, а сега се надява да бъде титуляр при Детелините, след като Джо Харт прекрати кариерата си. 

Преминаването му с Селтик изобщо не трябва да е изненадващо, тъй като той отново ще работи с Брендън Роджърс, с когото бяха заедно няколко сезона в Лестър. 

„Много съм щастлив, че идвам в Селтик и нямам търпение да започна. Селтик е един от най-големите клубове в света, а Брендън е топмениджър, така че наистина очаквам с вълнение присъединяването ми към отбора на турнето в Щатите“ заяви Шмайхел. 

„Радостен съм, че Каспер идва в Селтик. Той е отличен вратар, а освен това притежава и страхотен характер, което е прекрасно за нас. Имам му доверие, а неговата страст към футбола не угасва“ отчете Роджърс.