Феноменалното посрещане на Килиан Мбапе взриви стадион „Сантяго Бернабеу“! 85 хиляди души изпълниха легендарното съоръжение заради новия си любимец. Малко по-рано Килиан подписа договора си с Реал до 2029 година, като получи и №9.

На стадиона го приветства лично президентът на клуба Флорентино Перес при излизането му за първи път феновете на „лос бланкос“.

Запалянковците го посрещнаха с бурни аплодисменти. Пред тях той се прегърна с боса на клуба, Зинедин Зидан  и  Хосе Мартинес Санчес - Пири.

„Добър ден на всички. Ще се опитам да говоря на испански. Уау, невероятно е да бъда тук, невероятно. Години наред мечтаех да играя за Реал Мадрид и сега мечтата ми се сбъдна. В момента съм едно много, много щастливо момче“, започна своето изказване Мбапе.

„Първо искам да благодаря на президента Флорентино Перес, който вярваше в мен още от първия ден. Случиха се много неща, но му благодаря! Освен това благодаря на всички хора, които имаха принос да дойда тук. Беше доста трудно, но сега съм тук и ще печелим заедно. Това е един невероятен ден. Още от дете имах само една мечта, да бъда на този стадион и ето ме тук сега. Затова благодаря на всички мадридисти и на хората, които са тук днес“, продължи  речта си френската звезда.

„Ще ви кажа едно нещо - ще дам живота си за този клуб и за тази емблема. Искам да отправя и едно послание към децата, които са тук сега, защото виждам колко са много. Бях като всички вас. Имах една мечта и сега я сбъднах. Със страст можете да постигнете всичко. Сега аз съм тук, но следващият може да е някой от вас. Истината е, че съм много емоционален. Може и много да говоря, но много съм щастлив. Днес сбъдвам мечтата си да бъда в най-великия клуб и клуба на моите мечти. Предлагам ви да извикаме заедно Ала Мадрид като едно голямо семейство. 1, 2, 3, Хала Мадрид!”, завърши Мбапе и взриви трибуните на „Бернабеу“.