Френската легенда Лоран Блан е новият треньор на Ал-Итихад, обявиха официално от саудитския клуб. Той ще води отбора до края на юни 2026 г., като в договора му е предвидена опция за продължаването на контракта с още една година.

Треньорският пост в Ал-Итихад е доста ветровит напоследък - клубът се раздели с Нуно Еспирито Санто и Марсело Галярдо. Очакваше се новият треньор да бъде бившия наставник на Милан Стефано Пиоли, но това не се случи, като основна причина е било нежеланието на звездата Карим Бензема да работи с италианеца.

Според информациите Блан ще получава 10 млн. евро на година, като е предвиден огромен бонус за него, ако спечели саудитското елитно първенство.

За последно Блан води Лион, а през кариерата си е бил начело още на Бордо, националния отбор на Франция, Пари Сен Жермен и катарския Ал-Раян. Като треньор той е четирикратен шампион на Франция (един път с Бордо и три пъти с ПСЖ), както и двукратен носител на Купата на Франция с парижани. Печелил е и три пъти Суперкупата на страната.