Една от основните трансферни цели на Манчестър Юнайтед за това лято Жан-Клер Тодибо няма да премине на "Олд Трафорд" поради факта, че тимът на Ница също е собственост на компанията ИНЕОС, която вече има дял и при "червените дяволи".

Двата клуба обаче ще могат да играят в Лига Европа, въпреки че имаше опасения, че един от тях ще трябва да се откаже от участие. Това бе потвърдено от УЕФА, откъдето допълват, че Манчестър Сити и Жирона също ще могат да играят заедно в Шампионската лига въпреки общите си собственици.

Комисията по контрол на клубните финанси към УЕФА обяви, че в Жирона и Ница са "извършени сериозни промени, които няма да позволят на инвеститорите да оказват влияние върху вземането на решения". Като допълнение определен процент акции от двата клуба са прехвърлени към тръст, който е контролиран от комисията.

Също така собствениците на Сити и Юнайтед са се съгласили да не реализират трансфери между клубове, независимо дали постоянни или под наем, за срок от юли 2024 до септември 2025.

Това означава, че Юнайтед няма да може да привлече защитника Жан-Клер Тодибо, "гражданите" ще могат да се подсилят с бразилското крило Савио, тъй като той игра под наем в Жирона от Троа и вече се е завърна във френски клуб, който също е собственост на Сити Футбол Груп. Троа обаче няма да участва в евротурнирите, така че няма проблем за реализирането на трансфера.