Юрген Клоп е в заслужена ваканция след 9-годшен престой в Ливърпул. Германският специалист се раздели трогателно с "червените", за да поеме глътка въздух след изтощителния период във Висшата лига.

Наскоро 57-годишният специалист да излезе даде да се разбере, че не планира да поема веднага друг отбор, но сега това може да се промени. Журналистът на The Atletic Саймън Хюз разкри, че има две държави, в които Клоп би работил като селекционер.

Едната от тях е Германия, но Юлиан Нагелсман преподписа с федерацията до лятото на 2026 година, а представянето на Бундестима на Евро 2024 е позитивно.

Далеч по-изненадваща е другата опция, на която именитият треньор гледа с добри очи. Става въпрос за селекционерския пост на САЩ. "Янките" току-що отпаднаха от Копа Америка още след срещите в своята група. Отборът е домакин на турнира, но поражения от Панама с 1:2 и Уругвай (0:1) се оказаха фатални, предава "Труд". Техническият директор на Щатите Мат Крокър вече обяви, че представянето на тима е било под очакванията и се задават промени.

Снимка: БГНЕС