Колумбия игра по-добре и постигна равенство 1:1 с Бразилия, с което си осигури класиране на четвъртфиналите на Копа Америка като победител в групата.

Изравнителният гол на Даниел Муньос в продължението на първото полувреме беше достатъчен, за да осигури на Колумбия първото място, след като Рафиня беше изстрелял Бразилия напред с прекрасен свободен удар в 12-ата минута на стадион "Леви" в Санта Клара, Калифорния.

Резултатът означава, че Колумбия се класира за елиминационните кръгове като победител в група D, където ще се изправи срещу втория в група С Панама.

Жребият обаче означава, че Бразилия ще се изправи в титаничен сблъсък в Лас Вегас срещу Уругвай, който е победител в група D с перфектен актив.

Бразилия ще се изправи в тази четвъртфинална среща без звездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор, който получи втория си жълт картон в турнира за безразсъден фаул в началото на мача срещу Хамес Родригес.

В средата на първото полувреме напрежението заплаши да избухне и венецуелският съдия Хесус Валенсуела даде три жълти картона в бърза последователност на колумбийските играчи Дейвер Мачадо и Джеферсън Лерма, както и на бразилския Жоао Гомеш.

Колумбия изглеждаше по-уверена през цялото първо полувреме и в продължението на мача нейната хитра игра бе възнаградена, а крилото на Кристъл Палас Муньос се разписа, след като бе освободен от отличен пас на ветерана Жон Кордоба.

Колумбия изглеждаше комфортно през второто полувреме и трябваше да постигне победа в последните минути, само че резервата Рафаел Борре стреля неточно на празна врата.

В другия мач от група D Коста Рика победи Парагвай с 2:1 в Остин и зае третото място.