Нападателят на Аржентина Лаутаро Мартинес бе доволен, след като се разписа на два пъти за победата над Перу с 2:0 в последната среща от груповата фаза на Копа Америка. Капитанът на Интер се разписа във всеки един от трите мача на Световния шампион досега.

„Щастлив съм, защото успях да отбележа в трите мача от груповата фаза и защото успях да помогна на отбора, което е важното“, заяви Лаутаро Мартинес пред TyC Sports, който беше критикуван за представянето си в кампанията на Аржентина за спечелването на Световната купа през 2022 година.

„Добре съм, както казах, когато мачът с Чили приключи, имах страхотен сезон в моя клуб и се чувствах добре. Чувствах се готов да се отърва от тръна от Световното първенство, това беше важно за мен, да се подготвя добре за Копа Америка, което направих и го показвам. Нека продължим да работим“, допълни Мартинес.

Аржентина вече се беше класирала за четвъртфиналите преди мача в Маями с победи над Канада (2:0) и Чили (1:0), другите отбори в групата. Тази сигурност позволи на защитаващите шампионите да дадат почивка на ключови играчи, включително капитана Лионел Меси.

Меси, който отпразнува 37-ия си рожден ден в понеделник, се възстановява от контузия на бедрото, която получи по време на успеха им над Чили във вторник. Очаква се той да се завърне за четвъртфиналния им мач в четвъртък в Хюстън срещу второто място в група B.

Въпреки отсъствието на техния треньор Лионел Скалони, наказан и глобен за късното начало на второто полувреме в два предишни мача, Аржентина до голяма степен не се притесняваше от своите опоненти.